Demokratsko upravljanje - pregled naših aktivnosti

08 јул 2013
image

Sažetak

Crna Gora teži da postane članica Evropske unije, što iziskuje temeljne reforme, demokratizaciju društva u cjelini i učvršćivanje vladavine prava. Uprkos činjenici da je Crna Gora zemlja sa višim srednjim prihodima - što pokazuje napredak u razvoju - pred njom je i dalje mnoštvo izazova, dok posljedice globalne finansijske krize dodatno opterećuju kapacitete javne uprave u Crnoj Gori.

Izdvajamo

  • Od 2003. godine Program za razvoj kapaciteta (CDP) doprinio je ostvarenju svih glavnih elemenata u procesu evropskih integracija.
  • Program za vladavinu prava i ljudska prava je 2011. godine doprinio izradi i donošenju Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i otvaranju 15 kancelarija za besplatnu pravnu pomoć u svim osnovnim sudovima u Crnoj Gori.
  • 2012. godine, Sektor UNDP za demokratsko upravljanje podržao je osmišljavanje i uspostavljanje platforme za elektronsko podnošenje peticija "Glas građana".

Can we contact you later to ask your opinion about the product you just downloaded? If yes, please leave your email below, we will not use your information for any other purposes.

 

Ovdje možete preuzeti dokument