Osnaživanje ljudi, jačanje prilagodljivosti

12 дец 2013
image

Sažetak

Ova publikacija sadrži uspješne priče iz zemalja u kojima je podrška UNDP rezultirala transformativnim promjenama, uključujući one koje su nastale jačanjem institucionalnih i ljudskih kapaciteta.

 

Da bi se kvalifikovala kao uspješna priča koja donosi transformaciju, za nju je bilo potrebno pokazati opipljiva i održiva dostignuća, i potkrijepiti je podacima i ličnim iskazima. S obzirom da one zavise od značajnih promjena u institucijama, stavovima i ponašanju – što zahtijeva dugoročne napore - svaka priča u ovom izvještaju je zapravo hronika razvojnih intervencija u razdoblju od 5 do 10 godina.

 

Treći tom publikacije Empowering Lives, Building Resilience („Osnaživanje ljudi, jačanje prilagodljivosti“) sastoji se od uspješnih priča na temu održive energije iz rada UNDP, koje pokazuju transformativne promjene u životima ljudi i društava. Priče objašnjavaju kako UNDP koristi grantove za proširenje tokova javnog i privatnog finansiranja, postupno povećavajući ulaganja u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije. One takođe dokumentuju dalekosežni pozitivan uticaj održive energije na ekonomski razvoj, smanjenje siromaštva, zdravlje, obrazovanje i životnu sredinu.

Can we contact you later to ask your opinion about the product you just downloaded? If yes, please leave your email below, we will not use your information for any other purposes.

 

Ovdje možete preuzeti dokument