Socijalno uključivanje - pregled naših aktivnosti

08 јул 2013
image

Sažetak

Socijalna isključenost u Crnoj Gori u najvećoj mjeri utiče na ugrožene grupe poput siromašnih, dugoročno nezaposlenih, žena, starih osoba, penzionera sa malim prihodima, osoba sa invaliditetom, izbjeglica i interno raseljenih, osoba sa HIV/AIDS, romske i egipćanske manjine itd. Suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti iziskuje djelotvornije i adekvatnije usmjeravanje službi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i zapošljavanje.

Naš cilj je da pomognemo Crnoj Gori da prevaziđe siromaštvo, socijalnu isključenost i rodnu neravnopavnost, čime će se ubrzati i agenda za integraciju zemlje u EU.

Izdvajamo

  • UNDP je pomogao u uspostavljanju 23 socijalna servisa na lokalnom nivou
  • Pripremili smo izvještaje uz pomoć kojih unapređujemo izradu politika zasnovanih na dokazima.
  • Javno zastupanje u okviru Programa za rodnu ravnopravnost rezultiralo je uvođenjem u Izborni zakon kvote od 30% zastupljenosti žena.
  • Više od 40% domicilnih Roma je uz našu podršku pribavilo potrebnu dokumentaciju kako bi imali pristup socijalnim uslugama, zapošljavanju i drugim javnim uslugama.

Can we contact you later to ask your opinion about the product you just downloaded? If yes, please leave your email below, we will not use your information for any other purposes.

 

Ovdje možete preuzeti dokument