Šefica Sektora za operativnu podršku

Snežana Doljanica

E-mail : snezana.doljanica@undp.org

Oblasti rada: Operativna podrška, upravljanje ljudskim resursima i finansijama.

Snežana Doljanica je šefica Sektora za operativnu podršku i njena je uloga da obezbijedi nesmetano funkcionisanje Kancelarije UNDP u Crnoj Gori i pruži operativnu podršku u sprovođenju programa i projekata. Ona pruža savjetodavnu podršku višim rukovodiocima UNDP u svim aspektima upravljanja i operacija. To uključuje strateško upravljanje finansijskim i ljudskim resursima, efikasne nabavke i logističke usluge, usklađenost ICT podrške i zajedničkih usluga sa pravilima i propisima UNDP.

Snežana takođe sarađuje sa drugim agencijama UN u zemlji u planiranju i realizaciji zajedničkih službi i sprovođenju reforme UN. Ona upravlja timom od devetoro uposlenih koji rade u različitim sektorima operacija. Ovaj tim, u prosjeku, realizuje programska sredstva u iznosu od oko 8 miliona američkih dolara godišnje. Snežana ima pet godina iskustva u sprovođenju projekata u oblasti razvoja kapaciteta.

Snežana Doljanica je magistrirala na Univerzitetu Lecce u Italiji, u oblasti međunarodnog i državnog menadžmenta, a diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Govori crnogorski, engleski i italijanski jezik. Uz to, Snežana posjeduje i Prince2 sertifikat iz oblasti upravljanja projektima.