Socijalno uključivanje

  • Reforma sistema socijalne i dječje zaštiteReforma sistema socijalne i dječje zaštiteCilj projekta je podrška procesu pružanja usluga i trajnih rješenja za najugroženije i marginalizovane grupe u zemlji – osobe sa invaliditetom, starije osobe, siromašne, ugrožene porodice itd. – kako kroz nacionalne tako i lokalne (opštinske) inicijative.

  • Socijalni karton Socijalni kartonProjekat elektronskog socijalnog kartona ima za cilj da unaprijedi reformu sektora socijalne i dječje zaštite putem razvoja efikasnijeg i djelotvornijeg sistema.

  • Program za rodnu ravnopravnost IPA 2010Program za rodnu ravnopravnost IPA 2010Program ima za cilj poboljšanje položaja žena u pogledu njihovog ličnog integriteta, ekonomskog napretka i zastupljenosti u politici.

  • Odgovor na HIV/AIDSOdgovor na HIV/AIDSCilj ovog programa je jačanje crnogorskog nacionalnog odgovora na epidemiju HIV među grupama koje su u najvežem riziku, kao i održanje niskog stepena rasprostranjenosti HIV.

  • Veće uključivanje RomaVeće uključivanje RomaKroz ovaj projekat se uspostavlja osnov za pružanje regionalne operativne podrške nacionalnim vladama (centralnim i lokalnim), civilnim društvima i drugim relevantnim subjektima potrebne za izgradnju kapaciteta za veće uključivanje (inkluziju) Roma na Zapadnom Balkanu (Albanija, Bosna i Hercegovina, BJR Makedonija, Kosovo - po Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999., Crna Gora, Srbija).

Čime se bavimo - Socijalno uključivanje

Unapređujemo socijalnu inkluziju kroz jačanje institucionalnog odgovora i usluga za najugroženije, i bolji kvalitet života svih muškaraca i žena kako bi u potpunosti ostvarili svoje mogućnosti.

Više informacija
Kontaktirajte UNDP u Crnoj Gori
Tel: + 382 20 447 400
registry.me@undp.org Fax: +382 20 447 414
Adresa Eko zgrada UN
Stanka Dragojevića bb
81 000 Podgorica
Godišnji izvještaj stalnog koordinatora Sistema UN
Izvještaj za 2013. godinu

 

 

Biblioteka