SubscribeSubscribe

Info centar

 • U Crnoj Gori i širom Evrope u toku je Evropska nedjelja mobilnosti 20.09.2016.

  U znak podrške zdravim stilovima života, Program Ujedinjenjih nacija za razvoj u saradnji sa kancelarijom Delegacije EU u Crnoj Gori, Euro Info centrom i ostalim partnerima organizuje radionicu pod nazivom Pametna mobilnost, jaka ekonomija. Radionica će se održati sjutra, 21. septembra, u prostorijama EU Info centra u Podgorici sa početkom u 11 sati.

 • Kidical Mass 20.09.2016.

  Pozivamo vas da dovedete svoje najmlađe i najljepše ljubimce i ljubimice na prvi Kidical Mass, koji će se održati u četvrtak, 22. septembra u 18h na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

 • Evropska nedjelja mobilnosti od 16 - 22. septembra 15.09.2016.
 • 70th Anniversary since women gained voting rights in Montenegro 28.06.2016.

  On the occasion of the 70th anniversary since women in Montenegro gained the right to vote, the Delegation of the European Union to Montenegro, Ministry of Human and Minority Rights and UNDP, in cooperation with the Montenegrin National Theatre, organised a solemn academy. Through a multimedia programme, designed as a reflection on key moments in the history of women's political activism in Montenegro, the audience in the national theatre was able to see how women in Montenegro invested efforts in the past several decades to equally share the political space with men.

 • Predstavljeni rezultati kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ 30.03.2016.

  Preduzetnici su putem portala www.bezbarijera.me prijavili ukupno 124 barijere, koje su svrstane u 8 kategorija, koje obuhvataju: neadekvatnu zakonsku regulativu, visoke takse, neefikasnu administraciju, finansijska ograničenja u pokretanju i vođenju biznisa, različita ograničenja u poslovanju, sivu ekonomiju, neadekvatnu inspekcijsku kontrolu i komplikovane i nejasne procedure.

 • Crna Gora u kategoriji zemalja sa veoma visokim razvojem po mjeri čovjeka 14.12.2015.

  Prema izvještaju, vrijednost HDI za Crnu Goru iznosi 0.802. Prvi put od kada se ovaj indeks izračunava za našu zemlju, njegova vrijednost Crnu Goru svrstava u kategoriju zemalja sa veoma visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i pozicionira je na 49. mjesto na rang listi od ukupno 188 zemalja i teritorija.

 • Početak kampanje “Bez barijera. Da posao ne stoji!“ 04.11.2015.

  Kampanja „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ namijenjena privrednicima koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima u poslovanju, omogućava lako prijavljivanje tih prepreka. Kroz ovu platformu, privrednici će državnoj upravi i lokalnim samoupravama ukazati na propise i administrativne prakse koje bi trebalo promjeniti ili ukinuti.

 • Za dva mjeseca skoro 500 poziva ka SOS liniji za žrtve nasilja u porodici 26.10.2015.

  Za samo dva mjeseca od osnivanja, SOS linija za žrtve nasilja u porodici zabilježila je čak 497 zahtjeva za pomoć.

 • Održan Okrugli sto o Strategiji zaštite od nasilja u porodici 2016-2020 13.10.2015.

  Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Tematskom grupom za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u okviru sistema UN za Crnu Goru, organizovalo je Okrugli sto na temu nacrta Strategije o zaštiti od nasilja u porodici (2016-2020) u čijem radu su učestvovali predstavnici resornih ministarstava, centara za socijalni rad, pravosuđa, policije i nevladinih organizacija.

 • Obrazovno-konsultativni program o rodno zasnovanom nasilju u porodici 01.10.2015.

  U okviru projekta “Pristup pravdi za žrtve nasilja” 28. i 29.septembra u hotelu Mediteran u Bečićima održan je obrazovno-konsultativni program o rodno zasnovanom nasilju u porodici, u organizaciji UNDP-a i nevladine organizacije Centar za ženska prava. Cilj programa je bio edukacija predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici i nasilju nad ženama.