SubscribeSubscribe

Info centar

 • Šta za vas znači lokalna demokratija? 24.04.2017.

  Predstavljanje Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) Idealna lokalna samouprava treba da inspiriše i predvodi zajednice kako bi ih učinili boljim mjestima za život. Najbolji način da se ovo postigne je da se odlučivanje što više približi onima koji imaju koristi od njega i pronađu novi načini za jačanje učešća građana u pronalaženju lokalnih rješenja.

 • Javni poziv za jedinice lokalne samouprave 24.04.2017.

  Javni poziv za jedinice lokalne samouprave - ReLOaD program

 • Javni poziv nevladinim organizacijama 27.03.2017.

  Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za jednog/u člana/cu Partnerskog odbora u Crnoj Gori Regionalnog programa lokalne demokratije (ReLOaD) na Zapadnom Balkanu

 • Javni poziv za pružanje finansijske podrške inovativnim, investicionim projektima, koji doprinose ublažavanju efekata klimatskih promjena u sektoru turizma 10.02.2017.

  U okviru projekta “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori”, koji realizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, opredijeljena su sredstva za sufinansiranje inovativnih, investicionih projekata koji doprinose smanjenju efekata klimatskih promjena, odnosno utiču na smanjenje nivoa emisije CO2 u sektoru turizma. Javni poziv realizuje Privredna komora Crne Gore sa ciljem da se podstakne razvoj i realizacija inovativnih, investicionih projekata i inicijativa koje mjerljivo doprinose smanjenju nivoa emisija CO2 u sektoru turizma.

 • Montenegro gains international recognition for excellence in human development reporting 06.12.2016.

  Montenegro received the 2016 Award for Excellence in Human Development Reporting, which recognizes outstanding achievements in crafting and promoting human solutions to development challenges. At a solemn ceremony held at the UN Headquarters in New York, the award was presented by Helen Clark, UNDP Administrator, HRH Crown Prince Haakon of Norway and Selim Jahan, Director of the Human Development Report Office.

 • U Crnoj Gori i širom Evrope u toku je Evropska nedjelja mobilnosti 20.09.2016.

  U znak podrške zdravim stilovima života, Program Ujedinjenjih nacija za razvoj u saradnji sa kancelarijom Delegacije EU u Crnoj Gori, Euro Info centrom i ostalim partnerima organizuje radionicu pod nazivom Pametna mobilnost, jaka ekonomija. Radionica će se održati sjutra, 21. septembra, u prostorijama EU Info centra u Podgorici sa početkom u 11 sati.

 • Kidical Mass 20.09.2016.

  Pozivamo vas da dovedete svoje najmlađe i najljepše ljubimce i ljubimice na prvi Kidical Mass, koji će se održati u četvrtak, 22. septembra u 18h na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

 • Evropska nedjelja mobilnosti od 16 - 22. septembra 15.09.2016.
 • 70th Anniversary since women gained voting rights in Montenegro 28.06.2016.

  On the occasion of the 70th anniversary since women in Montenegro gained the right to vote, the Delegation of the European Union to Montenegro, Ministry of Human and Minority Rights and UNDP, in cooperation with the Montenegrin National Theatre, organised a solemn academy. Through a multimedia programme, designed as a reflection on key moments in the history of women's political activism in Montenegro, the audience in the national theatre was able to see how women in Montenegro invested efforts in the past several decades to equally share the political space with men.

 • Predstavljeni rezultati kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ 30.03.2016.

  Preduzetnici su putem portala www.bezbarijera.me prijavili ukupno 124 barijere, koje su svrstane u 8 kategorija, koje obuhvataju: neadekvatnu zakonsku regulativu, visoke takse, neefikasnu administraciju, finansijska ograničenja u pokretanju i vođenju biznisa, različita ograničenja u poslovanju, sivu ekonomiju, neadekvatnu inspekcijsku kontrolu i komplikovane i nejasne procedure.