SubscribeSubscribe

Info centar

 • Poštuj život,vrati oružje! 24.06.2015.

  Rješavanje problema nelegalnog oružja i viška municije je pitanje od izuzetnog značaja s obzirom da se tiče bezbjednosti građana. Svaki vraćeni komad oružja može potzencijalno da znači spašeni život! S tim u vidu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa UNDP, OEBS i NVO Centar za demokratsku tranziciju (CDT), uz podršku Evropske unije i Njemačke ambasade, pokrenulo je kampanju pod nazivom „Poštuj život, vrati oružje“.

 • Poziv za javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike 26.05.2015.

  Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija i uz podršku Programa za razvoj kapaciteta (CDP), organizuje javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike.

 • Svjetski konkurs za Ekvator nagradu u oblasti održivog razvoja 20.04.2015.

  Partnerstvo pod vođstvom Ujedinjenih nacija koje se fokusira na lokalne inovacije u oblasti održivog razvoja, raspisuje svjetski konkurs za nagradu „Equator Prize 2015“.

 • Prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“ 05.02.2015.

  U utorak, 10. februrara 2015. godine u 10h u hotelu „Rixos Libertas“ u Dubrovniku, biće održana svečana prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“ (Prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru EU instrumenta pretpristupne pomoći IPA).

 • Razvoj inovativnih tehnologija za turizam u prirodi 24.12.2014.

  U cilju predstavljanja ponude prekogranične destinacije na značajnim emitivnim tržištima, projekat će podržati predstavljanje po 5 agencija iz Crne Gore i iz Hrvatske na specijalizovanoj radionici u Stokholmu, Švedska. Kroz interaktivnu komunikaciju sa turoperatorima i agencijama sa švedskog tržišta, uz medijsku promociju, očekuju se konkretni dogovori za saradnju i povećanje broja turista sa ovog tržišta za specifične programe turizma u prirodi. Sredstvima projekta će biti pokriveni troškovi prevoza i smještaja (pun pansion) za po jednog predstavnika agencije.

 • Dobra komunikacija kao pokretač društvenog dijaloga i uključivanja građana u javne politike 28.09.2014.

  Dobra komunikacijska praksa u javnom sektoru, koja podstiče na dijalog između javne uprave i civilnog društva i omogućava građanima da aktivno učestvuju u javnim politikama, od neprocjenjive je važnosti za razvoj i napredak zemalja jugoistočne Evrope, zaključili su učesnici Treće konferencije o vladinim komunikacijama u jugoistočnoj Evropi (SEECOM 2014) koja je danas završena u Budvi.

 • Izvještaj o razvoju po mjeri čovjeka 2014 24.07.2014.

  Najveća vrijednost indeksa razvoja po mjeri čovjeka u regionu Evrope i Centralne Azije zabilježena je upravo za Crnu Goru (0.789), što je svrstava u kategoriju zemalja sa visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i nalazi se na 51. mjestu od ukupno 187 zemalja svijeta.

 • Održana treća sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj 11.07.2014.

  Danas je održana treća po redu sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj, kojom je predsjedavao ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. Na sjednici su predstavljene aktivnosti Centra i rezultati ostvareni u proteklih šest mjeseci od njegovog osnivanja, a posebna pažnja je bila usmjerena na organizovanje regionalne konferencije o održivom razvoju, koja će se održati u novembru ove godine.

 • Beautiful Cetinje: Parkovima udahnuti novi život 09.06.2014.

  UNDP kroz Centar za održivi razvoj, radi na rekonstrukciji dva parka na Cetinju. Pogledajte idejno rješenje za obnovu Njegoševog parka i parka 13. juli.

 • Otvoreni dan ženskog preduzetništva 26.05.2014.

  Cilj skupa je da se ostvari direktan kontakt između predstavnika/ca poslovnog sektora sa ženama koje tek započinju sopstveni biznis, kako bi se omogućilo sklapanje dogovora o saradnji, umrežavanje i moguće finansiranje za realizaciju 55 biznis planova žena iz 4 crnogorske opštine – Cetinje, Kolašin, Mojkovac i Pljevlja.