SubscribeSubscribe

Info centar

 • Partner UNDP- konsultantska kuća Arup dobila nagradu britanskog lista Gardijan za istraživanje u Crnoj Gori 16.05.2014.

  Naš projekat iz oblasti prevencije HIV/AIDS je dobio pohvale za smanjenje emisije ugljenika u sektoru zdravstva. Britanski list The Guardian prepoznao je doprinos Programa prevencije HIV i tuberkuloze u smislu smanjenja emisije ugljenika u sektoru zdravstva. Ovaj prorgam sprovodi Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, a finansira Globalni fond za borbu protiv AIDS, tuberkuloze i malarije (GFATM).

 • Crna Gora dobila prvi izvještaj o stanju životne sredine na bazi indikatora 18.03.2014.

  Izvještaji o stanju životne sredine u Crnoj Gori će ubuduće umjesto opisnih informacija ponuditi konkretne podatke, zasnovane na nacionalnoj listi indikatora. Prvi takav izvještaj, koji obuhvata period od 2009. do 2012. godine, predstavila je Agencija za zaštitu životne sredine, na konferenciji povodom izrade Nacionalne liste indikatora životne sredine i prvog Izvještaja o stanju životne sredine u Crnoj Gori na bazi indikatora.

 • Građani Crne Gore u procesu pristupanja EU 17.03.2014.

  Visok stepen podrške građana integraciji Crne Gore u EU ne znači i visok stepen razumijevanja tog procesa. Veoma je važno da građani imaju pravovremene i kvalitetne informacije o EU, da razumiju sistem vrijednosti i standarde Unije, kao i da znaju da promjene ne nameće Brisel već unutrašnja potreba za reformama koje vode unapređenju kvaliteta života, rečeno je na okruglom stolu povodom nacrta Strategije za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pripremama Crne Gore za članstvo za period 2014-2018. godine.

 • Agencije UN u Crnoj Gori pod jednim krovom 10.03.2014.

  Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i zamjenik Generalnog sekretara UN Jan Elijason svečano su otvorili Eko zgradu Ujedinjenih nacija, prvu takve vrste u regionu. U zgradi će, pod jednim krovom, UNDP, UNICEF, UNHCR i IOM zajedno raditi u okviru koncepta „Djelujući kao jedan“.

 • Centar za održivi razvoj će podržavati Crnu Goru i region 21.02.2014.

  Od početka 2014. godine Crna Gora postaje lider u još jednom važnom procesu. Zajednički poduhvat Vlade Crne Gore i UNDP - Centar za održivi razvoj - predstavljen je s inspirativnim ciljem da ono što radimo danas ima pozitivan uticaj na generacije koje dolaze. Osnivanje Centra se dešava u pravom času, imajući na umu kompleksne zahtjeve pridruživanja Evropskoj uniji. Iako će aktivnosti Centra biti usmjerene na Crnu Goru, njegove težnje će biti takođe usmjerene na saradnju sa zemljama u regionu sa kojima se dijele slični izazovi.

 • Podgorica opet ustaje i pleše protiv nasilja nad ženama! 12.02.2014.

  Već drugu godinu zaredom Podgorica će biti dio globalne porodice koja će plesati protiv nasilja nad ženama. Događaj organizuju Sigurna ženska kuća, grupa neumornih, marljivih aktivistkinja i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori. Ova globalna inicijativa Milijarda ustaje se organizuje u više od 200 zemalja širom svijeta.

 • Podgorica dobija svoj prvi dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju 04.02.2014.

  Djeca sa smetnjama u razvoju u glavnom gradu Podgorici i njihovi roditelji nisu do sada imali mnogo izbora. Kako bi se pobrinuli za svoju djecu morali su ili da odustanu od posla ili da ih smjeste u ustanove. Stvari će sada promijeniti. Do 2015. godine Podgorica će dobiti svoj prvi dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, što će olakšati živote tih porodica i osigurati nihovoj djeci povoljne uslove za razvoj i integraciju u društvo.

 • Pregled aktivnosti UNDP tokom 2013. godine 27.01.2014.

  Od odgovora na krizu na Filipinima do uspješnih izbora na Madagaskaru i u Pakistanu, od Jug-Jug saradnje do Građanske bezbjednosti, godina 2013. je za UNDP bila od ogromnog značaja.