SubscribeSubscribe

Info centar

 • ReLOaD: Opština Kotor raspisala konkurs za dodjelu budžetskih sredstava nevladinim organizacijama 28.02.2018.

  Javni konkurs za raspodjelu budžetskih sredstava namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

 • Predstavljanje priručnika: „Kako pokrenuti startap iz Crne Gore“ 12.10.2017.

  Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom nauke i Univerzitetom Crne Gore, organizuje okupljanje crnogorske startap zajednice na kom će biti predstavljen priručnik „Kako pokrenuti startap iz Crne Gore“, autora Dražena Žujovića.

 • Znate li koje su posljedice nasilja u porodici i nasilja nad ženama? 27.09.2017.

  Svaka druga žena u Crnoj Gori bila je žrtva nasilja u nekom trenutku tokom svog života. Ne smijemo zatvrati oči jer nasilje ima dalekosežne posljedice po pojedinca, porodicu i cjelokupno društvo. Cijena nasilja je astronomska. Procjenjuje se da Crna Gora godišnje izgubi više od 233 miliona eura usljed posljedica koje nasilje uzrokuje po: društvenu dobrobit, zdravstvenu zaštitu i bezbjednost, radnu produktivnost, sprovođenje zakona i sektorske budžete. Šta možemo da učinimo, sada, odmah?

 • Izabrani članovi Savjetodavne grupe ReLOaD programa 24.08.2017.

  Članovi Savjetodavne grupe Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD...

 • Javni poziv za članstvo u Savjetodavnoj grupi 05.07.2017.

  Javni poziv nevladinim organizacijama, akademskim institucijama i zainteresovanim pojedincima za predlaganje predstavnika/ce za članstvo u Savjetodavnoj grupi crnogorske komponente Regionalnog programa lokalne demokratije (ReLOaD) na Zapadnom Balkanu

 • Rezultati konkursa za učešće u ReLOaD projektu 19.06.2017.
 • Crna Gora dobila nagradu za izvanredna postignuća u oblasti rodne ravnopravnosti 05.06.2017.

  Njujork, 5. juni 2017. godine – Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori nagrađena je „zlatnim pečatom“ za izvanredna postignuća ostvarena u oblasti rodne ravnopravnosti. Ovo prestižno međunarodno priznanje UNDP dodjeljuje na globalnom nivou za izuzetne rezultate u unapređenju rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena u politici, ekonomiji, porodičnom i društvenom životu, kao i za sprovođenje politika ravnopravnosti na svim nivoima rada unutar organizacije.

 • Javni poziv za članstvo u Savjetodavnoj grupi 31.05.2017.

  U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije (ReLOaD) na Zapadnom Balkanu, koji sprovodi UNDP, a finansira Evropska unija, Kancelarija UNDP u Crnoj Gori upućuje Javni poziv za članstvo u Savjetodavnoj grupi...

 • Zaustavljanje nasilja nad ženama: Primjena zakona, mijenjanje stavova 30.05.2017.

  Novi trogodišnji program „Primjena zakona, mijenjanje stavova“, čiji je cilj zaustavljanje rodne diskriminacije i nasilja nad ženama, predstavljen je u Crnoj Gori na događaju koji je okupio predstavnike Delegacije EU, UNDP i agencija UN, Ministarstva rada i socijalnog staranja i civilnog društva. Program finansira EU, u iznosu od 5 miliona eura, od čega je za komponentu za Crnu Goru opredijeljeno skoro 380.000 eura. Zajednički ga sprovode Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UNWomen) i UNDP u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj.

 • Kvote ne smiju biti samo broj 26.05.2017.

  Danas je u Eko zgradi Ujedinjenih nacija upriličeno svečano uručenje sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija koje su stekle zvanje trenerica za rodnu ravnopravnost. Događaj je organizovan u okviru programa „Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti IPA 2014“, koji zajednički sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.