SubscribeSubscribe

Vijesti

 • Za dva mjeseca skoro 500 poziva ka SOS liniji za žrtve nasilja u porodici 26.10.2015.

  Za samo dva mjeseca od osnivanja, SOS linija za žrtve nasilja u porodici zabilježila je čak 497 zahtjeva za pomoć.

 • Održan Okrugli sto o Strategiji zaštite od nasilja u porodici 2016-2020 13.10.2015.

  Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Tematskom grupom za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u okviru sistema UN za Crnu Goru, organizovalo je Okrugli sto na temu nacrta Strategije o zaštiti od nasilja u porodici (2016-2020) u čijem radu su učestvovali predstavnici resornih ministarstava, centara za socijalni rad, pravosuđa, policije i nevladinih organizacija.

 • Obrazovno-konsultativni program o rodno zasnovanom nasilju u porodici 01.10.2015.

  U okviru projekta “Pristup pravdi za žrtve nasilja” 28. i 29.septembra u hotelu Mediteran u Bečićima održan je obrazovno-konsultativni program o rodno zasnovanom nasilju u porodici, u organizaciji UNDP-a i nevladine organizacije Centar za ženska prava. Cilj programa je bio edukacija predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici i nasilju nad ženama.

 • Crna Gora uspostavila besplatnu, nacionalnu SOS liniju za žrtve nasilja u porodici 08.09.2015.

  Da li znate kako da prepoznate nasilje u porodici? Znate li koji su sve oblici i aspekti nasilja? Znate li kome da se obratite za pomoć i koje mjere su dostupne za zaštitužrtve? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja od sada možete dobiti putem SOS linije za žrtve nasilja u porodici. Ova linija je besplatna, nacionalna, dostupna non-stop i svi pozivi ka njoj su anonimni.

 • Crna Gora postaje mjesto okupljanja mladih diplomata 10.07.2015.

  Ljetnja škola za mlade diplomate “Gavro Vuković“ stavlja Crnu Goru na globalnu diplomatsku mapu već osmu godinu zaredom! Sa mrežom od preko 300 mladih diplomata i predavača iz preko 50 zemalja koji su učestvovali u radu škole prethodnih sedam godina, Crna Gora postepeno postaje centar moderne diplomatije, prepoznatljiv širom svijeta.

 • Poštuj život,vrati oružje! 24.06.2015.

  Rješavanje problema nelegalnog oružja i viška municije je pitanje od izuzetnog značaja s obzirom da se tiče bezbjednosti građana. Svaki vraćeni komad oružja može potzencijalno da znači spašeni život! S tim u vidu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa UNDP, OEBS i NVO Centar za demokratsku tranziciju (CDT), uz podršku Evropske unije i Njemačke ambasade, pokrenulo je kampanju pod nazivom „Poštuj život, vrati oružje“.

 • Svjetski konkurs za Ekvator nagradu u oblasti održivog razvoja 20.04.2015.

  Partnerstvo pod vođstvom Ujedinjenih nacija koje se fokusira na lokalne inovacije u oblasti održivog razvoja, raspisuje svjetski konkurs za nagradu „Equator Prize 2015“.

 • Razvoj inovativnih tehnologija za turizam u prirodi 24.12.2014.

  U cilju predstavljanja ponude prekogranične destinacije na značajnim emitivnim tržištima, projekat će podržati predstavljanje po 5 agencija iz Crne Gore i iz Hrvatske na specijalizovanoj radionici u Stokholmu, Švedska. Kroz interaktivnu komunikaciju sa turoperatorima i agencijama sa švedskog tržišta, uz medijsku promociju, očekuju se konkretni dogovori za saradnju i povećanje broja turista sa ovog tržišta za specifične programe turizma u prirodi. Sredstvima projekta će biti pokriveni troškovi prevoza i smještaja (pun pansion) za po jednog predstavnika agencije.

 • Dobra komunikacija kao pokretač društvenog dijaloga i uključivanja građana u javne politike 28.09.2014.

  Dobra komunikacijska praksa u javnom sektoru, koja podstiče na dijalog između javne uprave i civilnog društva i omogućava građanima da aktivno učestvuju u javnim politikama, od neprocjenjive je važnosti za razvoj i napredak zemalja jugoistočne Evrope, zaključili su učesnici Treće konferencije o vladinim komunikacijama u jugoistočnoj Evropi (SEECOM 2014) koja je danas završena u Budvi.

 • Beautiful Cetinje: Parkovima udahnuti novi život 09.06.2014.

  UNDP kroz Centar za održivi razvoj, radi na rekonstrukciji dva parka na Cetinju. Pogledajte idejno rješenje za obnovu Njegoševog parka i parka 13. juli.