Svjetski konkurs za Ekvator nagradu u oblasti održivog razvoja

20.04.2015.

Njujork - Partnerstvo pod vođstvom Ujedinjenih nacija koje se fokusira na lokalne inovacije u oblasti održivog razvoja, raspisuje svjetski konkurs za nagradu „Equator Prize 2015“.

Inicijativa „Ekvator“ predstavlja partnerstvo koje okuplja agencije UN, vlade zemalja, organizacije civilnog društva, preduzeća i regionalne organizacije, s ciljem identifikovanja vodećih inicijativa iz čitavog svijeta koje će unaprijediti zaštitu životne sredine istovremeno se boreći protiv siromaštva. Konkurs je otvoren za 145 zemalja (uključujući Crnu Goru) do 27. maja 2015. godine.

U proteklih 13 godina, nagrađeni su dobitnici iz više od 70 zemalja. Pobjednički projekti odnosili su se na zaštićena područja, poljoprivredu i farmerske zadruge , inicijative za zaštitu divljih životinja, šuma i lokalnih voda, kao i rezerve sadnog materijala.

Pobjednici ovog konkursa će biti nagrađeni sa po 10.000 američkih dolara, te će imati priliku da učestvuju na sastanku tokom Konferencije Ujedinjenih nacija posvećene klimatskim promjenama u decembru 2015. godine, u Parizu.
    

Kontakt

Džozef Korkoran
Email: joseph.corcoran@undp.org
Tel: +1 778 987 8189