Najave i saopštenja za medije

Filter
Showing 1 - 6 of 6
 • 26 мај 2015
  Poziv za javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike

  Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija i uz podršku Programa za razvoj kapaciteta (CDP), organizuje javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike.

 • 05 феб 2015
  Prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“

  U utorak, 10. februrara 2015. godine u 10h u hotelu „Rixos Libertas“ u Dubrovniku, biće održana svečana prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“ (Prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru EU instrumenta pretpristupne pomoći IPA).

 • 24 јул 2014
  Izvještaj o razvoju po mjeri čovjeka 2014: Crna Gora na 51. mjestu na listi od 187 zemalja

  Najveća vrijednost indeksa razvoja po mjeri čovjeka u regionu Evrope i Centralne Azije zabilježena je upravo za Crnu Goru (0.789), što je svrstava u kategoriju zemalja sa visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i nalazi se na 51. mjestu od ukupno 187 zemalja svijeta.

 • 11 јул 2014
  Održana treća sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj

  Danas je održana treća po redu sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj, kojom je predsjedavao ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. Na sjednici su predstavljene aktivnosti Centra i rezultati ostvareni u proteklih šest mjeseci od njegovog osnivanja, a posebna pažnja je bila usmjerena na organizovanje regionalne konferencije o održivom razvoju, koja će se održati u novembru ove godine.

 • 26 мај 2014
  Otvoreni dan ženskog preduzetništva

  Cilj skupa je da se ostvari direktan kontakt između predstavnika/ca poslovnog sektora sa ženama koje tek započinju sopstveni biznis, kako bi se omogućilo sklapanje dogovora o saradnji, umrežavanje i moguće finansiranje za realizaciju 55 biznis planova žena iz 4 crnogorske opštine – Cetinje, Kolašin, Mojkovac i Pljevlja.

 • 12 феб 2014
  Podgorica opet ustaje i pleše protiv nasilja nad ženama!

  Već drugu godinu zaredom Podgorica će biti dio globalne porodice koja će plesati protiv nasilja nad ženama. Događaj organizuju Sigurna ženska kuća, grupa neumornih, marljivih aktivistkinja i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori. Ova globalna inicijativa Milijarda ustaje se organizuje u više od 200 zemalja širom svijeta.