SubscribeSubscribe

Najave i saopštenja za medije

 • Montenegro gains international recognition for excellence in human development reporting 06.12.2016.

  Montenegro received the 2016 Award for Excellence in Human Development Reporting, which recognizes outstanding achievements in crafting and promoting human solutions to development challenges. At a solemn ceremony held at the UN Headquarters in New York, the award was presented by Helen Clark, UNDP Administrator, HRH Crown Prince Haakon of Norway and Selim Jahan, Director of the Human Development Report Office.

 • U Crnoj Gori i širom Evrope u toku je Evropska nedjelja mobilnosti 20.09.2016.

  U znak podrške zdravim stilovima života, Program Ujedinjenjih nacija za razvoj u saradnji sa kancelarijom Delegacije EU u Crnoj Gori, Euro Info centrom i ostalim partnerima organizuje radionicu pod nazivom Pametna mobilnost, jaka ekonomija. Radionica će se održati sjutra, 21. septembra, u prostorijama EU Info centra u Podgorici sa početkom u 11 sati.

 • Kidical Mass 20.09.2016.

  Pozivamo vas da dovedete svoje najmlađe i najljepše ljubimce i ljubimice na prvi Kidical Mass, koji će se održati u četvrtak, 22. septembra u 18h na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

 • Evropska nedjelja mobilnosti od 16 - 22. septembra 15.09.2016.
 • 70th Anniversary since women gained voting rights in Montenegro 28.06.2016.

  On the occasion of the 70th anniversary since women in Montenegro gained the right to vote, the Delegation of the European Union to Montenegro, Ministry of Human and Minority Rights and UNDP, in cooperation with the Montenegrin National Theatre, organised a solemn academy. Through a multimedia programme, designed as a reflection on key moments in the history of women's political activism in Montenegro, the audience in the national theatre was able to see how women in Montenegro invested efforts in the past several decades to equally share the political space with men.

 • Predstavljeni rezultati kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ 30.03.2016.

  Preduzetnici su putem portala www.bezbarijera.me prijavili ukupno 124 barijere, koje su svrstane u 8 kategorija, koje obuhvataju: neadekvatnu zakonsku regulativu, visoke takse, neefikasnu administraciju, finansijska ograničenja u pokretanju i vođenju biznisa, različita ograničenja u poslovanju, sivu ekonomiju, neadekvatnu inspekcijsku kontrolu i komplikovane i nejasne procedure.

 • Crna Gora u kategoriji zemalja sa veoma visokim razvojem po mjeri čovjeka 14.12.2015.

  Prema izvještaju, vrijednost HDI za Crnu Goru iznosi 0.802. Prvi put od kada se ovaj indeks izračunava za našu zemlju, njegova vrijednost Crnu Goru svrstava u kategoriju zemalja sa veoma visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i pozicionira je na 49. mjesto na rang listi od ukupno 188 zemalja i teritorija.

 • Početak kampanje “Bez barijera. Da posao ne stoji!“ 04.11.2015.

  Kampanja „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ namijenjena privrednicima koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima u poslovanju, omogućava lako prijavljivanje tih prepreka. Kroz ovu platformu, privrednici će državnoj upravi i lokalnim samoupravama ukazati na propise i administrativne prakse koje bi trebalo promjeniti ili ukinuti.

 • Međunarodna konferencija o niskokarbonskom turizmu 28.09.2015.

  Međunarodna konferencija o niskokarbonskom turizmu će se održati 9. i 10. oktobra 2015. godine, u hotelu Maestral, u Budvi. Konferenciju organizuje Centar za održivi razvoj/UNDP, u saradnji sa Ministarstvom za održivi razvoj i turizam u Vladi Crne Gore.

 • Predstavljanje rezultata projekta "Monitoring lokalnih budžeta u Crnoj Gori - www.mojgrad.me" 15.09.2015.

  Ministarstvo finansija, u saradnji sa Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i NVO Institut alternativa, organizuje događaj na kojem će biti predstavljeni rezultati projekta “Monitoring lokalnih budžeta u Crnoj Gori - www.mojgrad.me.“