Najave i saopštenja za medije
  • 70th Anniversary since women gained voting rights in Montenegro28.06.2016.On the occasion of the 70th anniversary since women in Montenegro gained the right to vote, the Delegation of the European Union to Montenegro, Ministry of Human and Minority Rights and UNDP, in cooperation with the Montenegrin National Theatre, organised a solemn academy. Through a multimedia programme, designed as a reflection on key moments in the history of women's political activism in Montenegro, the audience in the national theatre was able to see how women in Montenegro invested efforts in the past several decades to equally share the political space with men.

  • Predstavljeni rezultati kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“30.03.2016.Preduzetnici su putem portala www.bezbarijera.me prijavili ukupno 124 barijere, koje su svrstane u 8 kategorija, koje obuhvataju: neadekvatnu zakonsku regulativu, visoke takse, neefikasnu administraciju, finansijska ograničenja u pokretanju i vođenju biznisa, različita ograničenja u poslovanju, sivu ekonomiju, neadekvatnu inspekcijsku kontrolu i komplikovane i nejasne procedure.

  • Crna Gora u kategoriji zemalja sa veoma visokim razvojem po mjeri čovjeka14.12.2015.Prema izvještaju, vrijednost HDI za Crnu Goru iznosi 0.802. Prvi put od kada se ovaj indeks izračunava za našu zemlju, njegova vrijednost Crnu Goru svrstava u kategoriju zemalja sa veoma visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i pozicionira je na 49. mjesto na rang listi od ukupno 188 zemalja i teritorija.

  • Početak kampanje “Bez barijera. Da posao ne stoji!“04.11.2015.Kampanja „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ namijenjena privrednicima koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima u poslovanju, omogućava lako prijavljivanje tih prepreka. Kroz ovu platformu, privrednici će državnoj upravi i lokalnim samoupravama ukazati na propise i administrativne prakse koje bi trebalo promjeniti ili ukinuti.

  • Međunarodna konferencija o niskokarbonskom turizmu28.09.2015.Međunarodna konferencija o niskokarbonskom turizmu će se održati 9. i 10. oktobra 2015. godine, u hotelu Maestral, u Budvi. Konferenciju organizuje Centar za održivi razvoj/UNDP, u saradnji sa Ministarstvom za održivi razvoj i turizam u Vladi Crne Gore.

  • Predstavljanje rezultata projekta "Monitoring lokalnih budžeta u Crnoj Gori - www.mojgrad.me"15.09.2015.Ministarstvo finansija, u saradnji sa Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i NVO Institut alternativa, organizuje događaj na kojem će biti predstavljeni rezultati projekta “Monitoring lokalnih budžeta u Crnoj Gori - www.mojgrad.me.“

  • Spaljivanjem 857 komada oružja obilježen Međunarodni dan uništavanja oružja09.07.2015.Spaljivanjem 857 komada u Institutu za crnu metalurgiju u Nikšiću, Crna Gora je obilježila 9. jul, Međunarodni dan uništavanja oružja.

  • Poziv za javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike26.05.2015.Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija i uz podršku Programa za razvoj kapaciteta (CDP), organizuje javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike.

  • Prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“05.02.2015.U utorak, 10. februrara 2015. godine u 10h u hotelu „Rixos Libertas“ u Dubrovniku, biće održana svečana prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“ (Prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru EU instrumenta pretpristupne pomoći IPA).

  • Izvještaj o razvoju po mjeri čovjeka 201424.07.2014.Najveća vrijednost indeksa razvoja po mjeri čovjeka u regionu Evrope i Centralne Azije zabilježena je upravo za Crnu Goru (0.789), što je svrstava u kategoriju zemalja sa visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i nalazi se na 51. mjestu od ukupno 187 zemalja svijeta.

Konktaktirajte UNDP u Crnoj Gori
Konktakti za medije Tel: +382 20 447 441
communications.me@undp.org