SubscribeSubscribe

Najave i saopštenja za medije

 • Predstavljanje priručnika: „Kako pokrenuti startap iz Crne Gore“ 12.10.2017.

  Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom nauke i Univerzitetom Crne Gore, organizuje okupljanje crnogorske startap zajednice na kom će biti predstavljen priručnik „Kako pokrenuti startap iz Crne Gore“, autora Dražena Žujovića.

 • Crna Gora dobila nagradu za izvanredna postignuća u oblasti rodne ravnopravnosti 05.06.2017.

  Njujork, 5. juni 2017. godine – Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori nagrađena je „zlatnim pečatom“ za izvanredna postignuća ostvarena u oblasti rodne ravnopravnosti. Ovo prestižno međunarodno priznanje UNDP dodjeljuje na globalnom nivou za izuzetne rezultate u unapređenju rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena u politici, ekonomiji, porodičnom i društvenom životu, kao i za sprovođenje politika ravnopravnosti na svim nivoima rada unutar organizacije.

 • Zaustavljanje nasilja nad ženama: Primjena zakona, mijenjanje stavova 30.05.2017.

  Novi trogodišnji program „Primjena zakona, mijenjanje stavova“, čiji je cilj zaustavljanje rodne diskriminacije i nasilja nad ženama, predstavljen je u Crnoj Gori na događaju koji je okupio predstavnike Delegacije EU, UNDP i agencija UN, Ministarstva rada i socijalnog staranja i civilnog društva. Program finansira EU, u iznosu od 5 miliona eura, od čega je za komponentu za Crnu Goru opredijeljeno skoro 380.000 eura. Zajednički ga sprovode Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UNWomen) i UNDP u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj.

 • Kvote ne smiju biti samo broj 26.05.2017.

  Danas je u Eko zgradi Ujedinjenih nacija upriličeno svečano uručenje sertifikata predstavnicama parlamentarnih političkih partija koje su stekle zvanje trenerica za rodnu ravnopravnost. Događaj je organizovan u okviru programa „Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti IPA 2014“, koji zajednički sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

 • Montenegro gains international recognition for excellence in human development reporting 06.12.2016.

  Montenegro received the 2016 Award for Excellence in Human Development Reporting, which recognizes outstanding achievements in crafting and promoting human solutions to development challenges. At a solemn ceremony held at the UN Headquarters in New York, the award was presented by Helen Clark, UNDP Administrator, HRH Crown Prince Haakon of Norway and Selim Jahan, Director of the Human Development Report Office.

 • U Crnoj Gori i širom Evrope u toku je Evropska nedjelja mobilnosti 20.09.2016.

  U znak podrške zdravim stilovima života, Program Ujedinjenjih nacija za razvoj u saradnji sa kancelarijom Delegacije EU u Crnoj Gori, Euro Info centrom i ostalim partnerima organizuje radionicu pod nazivom Pametna mobilnost, jaka ekonomija. Radionica će se održati sjutra, 21. septembra, u prostorijama EU Info centra u Podgorici sa početkom u 11 sati.

 • Kidical Mass 20.09.2016.

  Pozivamo vas da dovedete svoje najmlađe i najljepše ljubimce i ljubimice na prvi Kidical Mass, koji će se održati u četvrtak, 22. septembra u 18h na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

 • Evropska nedjelja mobilnosti od 16 - 22. septembra 15.09.2016.
 • 70th Anniversary since women gained voting rights in Montenegro 28.06.2016.

  On the occasion of the 70th anniversary since women in Montenegro gained the right to vote, the Delegation of the European Union to Montenegro, Ministry of Human and Minority Rights and UNDP, in cooperation with the Montenegrin National Theatre, organised a solemn academy. Through a multimedia programme, designed as a reflection on key moments in the history of women's political activism in Montenegro, the audience in the national theatre was able to see how women in Montenegro invested efforts in the past several decades to equally share the political space with men.

 • Predstavljeni rezultati kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ 30.03.2016.

  Preduzetnici su putem portala www.bezbarijera.me prijavili ukupno 124 barijere, koje su svrstane u 8 kategorija, koje obuhvataju: neadekvatnu zakonsku regulativu, visoke takse, neefikasnu administraciju, finansijska ograničenja u pokretanju i vođenju biznisa, različita ograničenja u poslovanju, sivu ekonomiju, neadekvatnu inspekcijsku kontrolu i komplikovane i nejasne procedure.