SubscribeSubscribe

Najave i saopštenja za medije

 • Crna Gora u kategoriji zemalja sa veoma visokim razvojem po mjeri čovjeka 14.12.2015.

  Prema izvještaju, vrijednost HDI za Crnu Goru iznosi 0.802. Prvi put od kada se ovaj indeks izračunava za našu zemlju, njegova vrijednost Crnu Goru svrstava u kategoriju zemalja sa veoma visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i pozicionira je na 49. mjesto na rang listi od ukupno 188 zemalja i teritorija.

 • Početak kampanje “Bez barijera. Da posao ne stoji!“ 04.11.2015.

  Kampanja „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ namijenjena privrednicima koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima u poslovanju, omogućava lako prijavljivanje tih prepreka. Kroz ovu platformu, privrednici će državnoj upravi i lokalnim samoupravama ukazati na propise i administrativne prakse koje bi trebalo promjeniti ili ukinuti.

 • Međunarodna konferencija o niskokarbonskom turizmu 28.09.2015.

  Međunarodna konferencija o niskokarbonskom turizmu će se održati 9. i 10. oktobra 2015. godine, u hotelu Maestral, u Budvi. Konferenciju organizuje Centar za održivi razvoj/UNDP, u saradnji sa Ministarstvom za održivi razvoj i turizam u Vladi Crne Gore.

 • Predstavljanje rezultata projekta "Monitoring lokalnih budžeta u Crnoj Gori - www.mojgrad.me" 15.09.2015.

  Ministarstvo finansija, u saradnji sa Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i NVO Institut alternativa, organizuje događaj na kojem će biti predstavljeni rezultati projekta “Monitoring lokalnih budžeta u Crnoj Gori - www.mojgrad.me.“

 • Spaljivanjem 857 komada oružja obilježen Međunarodni dan uništavanja oružja 09.07.2015.

  Spaljivanjem 857 komada u Institutu za crnu metalurgiju u Nikšiću, Crna Gora je obilježila 9. jul, Međunarodni dan uništavanja oružja.

 • Poziv za javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike 26.05.2015.

  Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija i uz podršku Programa za razvoj kapaciteta (CDP), organizuje javne konsultacije o nacrtu Sektorskog operativnog programa 2015-2017 za Sektor obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike.

 • Prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“ 05.02.2015.

  U utorak, 10. februrara 2015. godine u 10h u hotelu „Rixos Libertas“ u Dubrovniku, biće održana svečana prezentacija povodom završetka projekta: „Razvoj inovativnih tehnologija u avanturističkom turizmu“ (Prekogranični program Hrvatska - Crna Gora u okviru EU instrumenta pretpristupne pomoći IPA).

 • Izvještaj o razvoju po mjeri čovjeka 2014 24.07.2014.

  Najveća vrijednost indeksa razvoja po mjeri čovjeka u regionu Evrope i Centralne Azije zabilježena je upravo za Crnu Goru (0.789), što je svrstava u kategoriju zemalja sa visokim stepenom razvoja po mjeri čovjeka i nalazi se na 51. mjestu od ukupno 187 zemalja svijeta.

 • Održana treća sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj 11.07.2014.

  Danas je održana treća po redu sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj, kojom je predsjedavao ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. Na sjednici su predstavljene aktivnosti Centra i rezultati ostvareni u proteklih šest mjeseci od njegovog osnivanja, a posebna pažnja je bila usmjerena na organizovanje regionalne konferencije o održivom razvoju, koja će se održati u novembru ove godine.

 • Otvoreni dan ženskog preduzetništva 26.05.2014.

  Cilj skupa je da se ostvari direktan kontakt između predstavnika/ca poslovnog sektora sa ženama koje tek započinju sopstveni biznis, kako bi se omogućilo sklapanje dogovora o saradnji, umrežavanje i moguće finansiranje za realizaciju 55 biznis planova žena iz 4 crnogorske opštine – Cetinje, Kolašin, Mojkovac i Pljevlja.