Podgorica opet ustaje i pleše protiv nasilja nad ženama!

12.02.2014.

Foto: UNDP u Crnoj Gori

Tema:  Već drugu godinu zaredom Podgorica će biti dio globalne porodice koja će plesati protiv nasilja nad ženama. Događaj organizuju Sigurna ženska kuća, grupa neumornih, marljivih aktivistkinja i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori. Ova globalna inicijativa Milijarda ustaje se organizuje u više od 200 zemalja širom svijeta. U Crnoj Gori, predstavnici Vlade, ambasador EU, stalni koordinator UN i njihove kolege i koleginice, građani i predstavnici nevladinih organizacija, privrednici, diplomate, političari i studenti plesaće uz himnu kampanje "Break the Chain".

 
Više informacija:

Fejsbuk stranica sa detaljima kampanje u Crnoj Gori

Zvanična koreografija za ples

Profesionalna instruktorka plesa će se na Glavnom trgu pridružiti učesnicima.
 
Ako želite da pogledate kako je kampanja izgledala prošle godine, posjetite sljedeće stranice:
 
Podgorica: video i fotografije
San Fransisko
Bon
Filipini

Podržite kampanju, dođjite na ples protiv nasilja u petak i pošaljite svoju fotografiju gđi Deni Dervanović, putem imejl adrese dena.mne@gmail.com, koja će je postaviti na “million faces” zid na Fejsbuku.

Gdje:        Glavni trg, Podgorica
Kada:       Petak, 14. februar 2014. godine u podne

Kampanja „Milijarda ustaje“ je globalni nezavisni pokret koji ima za cilj jasno podizanje glasa protiv nasilja nad ženama i djevojkama širom svijeta, jer: jedna od tri žene u svijetu tokom svog života bude silovana ili pretučena, što čini cifru od jedne milijarde žena koje trpe nasilje. To je zastrašujuće. Nasilje je veliki društveni problem o kome se često ćuti. Nasilje nad ženama događa se u raznim sferama života, a uključuje niz kršenja socijalnih, građanskih, političkih, ekonomskih i kulturnih prava žena.

Cilj kampanje je da cijeli svijet, uključujući Crnu Goru, vidi našu zajedničku snagu i solidarnost koja ne poznaje geografske granice. Dođite, dakle, plešite, ustanite i tražite kraj nasilju nad ženama!

Kontakt osoba za informacije

Kaća Đuričković, menadžerka Programa UNDP u Crnoj Gori za rodnu ravnopravnost
Mob: ++382 69 071 045, E-mail: kaca.djurickovic@undp.org