Kidical Mass

20.09.2016.

Dragi roditelji, tetke, bake, đedovi i ostala mnogobrojna rodbino,

Pozivamo vas da dovedete svoje najmlađe i najljepše ljubimce i ljubimice na prvi Kidical Mass, koji će se održati u četvrtak, 22. septembra u 18h na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Ovo je biciklistička vožnja namjenjena našoj dječici, kojom želimo da privučemo njihovu pažnju biciklizmu, kao jednom vrlo zdravom načinu života i razmišljanja. Želimo da vaše i naše mezimice i mezimci zavole ovaj vid transporta i sporta još u ranom djetinjstvu i nastave da ga praktikuju kroz čitav život na sopstveno zadovoljstvo i korist, u zdravlju i veselju. Mi ćemo se potruditi da im obezbjedimo što bolje uslove za biciklizam i zdrav i ugodan život, što sa sobom nosi ova aktivnost.

Kidical Mass organizujemo u okviru Evropske nedjelje mobilnosti, godišnje kampanje koja ima cilj da sve nas podstakne na korišćenje alternativnih, zdravijih načina kretanja u gradskom saobraćaju – biciklizam je jedan od njih. Nacionalni koordinator kampanje i naš saradnik u organizaciji ovog događaja je kancelarija Programa Ujedinenih nacija za razvoj (UNDP). Posljednji dan Evropske nedjelje mobilnosti, 22. septembar, ujedno se obilježava i kao Svjetski dan bez automobila i radosni smo što ćemo ga ove godine proslaviti ovom posebnom biciklističkom vožnjom.

Na kraju, nekoliko tehničkih detalja: događaj organizujemo za djecu mlađu od 12 godina, i očekujemo da svako od njih povede sa sobom nekog od starijih ukućana. Biće vožnje, biće vježbanja na poligonu, biće poklona! Dođite da zajedno vozimo u slavu života i ljepote koju nose naši najmlađi.

Kontakt:

Nevladino udruženje “Biciklo.me“

Adresa: Avda Međedovića 64, 81000 Podgorica

e-mail: kontakt@biciklo.me, www.biciklo.me

Kidical Mass - Mapa putanje