Photo by: Milos Vujovic

Zahvaljujući obilju stručnog iskustva na polju digitalne transformacije i reformi zasnovanih na informaciono-komunikacionim tehnologijama, tim UNDP u Crnoj Gori se lako preselio u virtuelni prostor. Nastavićemo da održavamo i fizičko prisustvo na terenu, djelujemo agilno i operativno, punim kapacitetom i najbrže što možemo, kako bismo pružili podršku zemlji i građanima. Kancelarija UNDP traži mogućnost da reprogramira i preusmjeri svoj projektni portfolio, kako bismo pomogli Crnoj Gori da pruži adekvatan odgovor na trenutnu situaciju, kao i da planira oporavak od krize.

Udružili smo snage sa drugim agencijama Ujedinjenih nacija, širokom mrežom nacionalnih partnera i međunarodnih donatora, uključujući Evropsku uniju, kako bismo ojačali naš zajednički odgovor.

U odnosu na dosadašnji razvoj situacije, odgovor UNDP u Crnoj Gori, usmjeren je na tri prioriteta:

1.       Nabavke: Pomažemo zemlji da ispuni najnužmije potrebe i premosti prekide u lokalnim i globalnim lancima snabdijevanja. Za početak, neumorno radimo na pribavljanju hitno potrebne opreme:

Ø  Lične zaštitne opreme (PPE) za zdravstvene radnike, dijagnostičkih i terapeutskih medicinskih uređaja (mobilni digitalni rendgeni, respiratori, i sl.) kao i drugih potrepština neophodnih za normalno funkcionisanje zdravstvenih ustanova; 

Ø  Skupa sa UNICEF-om, već smo opremili tri karantinska prostora u Podgorici, Danilovgradu i Ulcinju. Oprema se sastoji od namještaja, uređaja za klimatizaciju, kućnih aparata i bijele tehnike, posteljine i drugih zaliha. Ovo će pomoći da se unaprijede i prošire kapaciteti karantinskog smještaja.   

2.       Digitalna rješenja za prilagođavanje i ubrzanje funkcionisanja postojećih IKT sistema, ali i za kreiranje novih tehnoloških modela kao odgovor na pandemiju:

Ø  U rekordnom roku smo unaprijedili e-socijalni karton da bismo omogućili transfere novca prema novim materijalnim davanjima koja je Vlada uvela u skladu sa nedavnim mjerama. Udružili smo snage sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, i u manje od 3 dana smo razvli nove funkcionalnosti u sistemu kako bi se omogućila ad-hoc plaćanja za najugroženije porodice i na taj način im se pomoglo da prevaziđu finansijske poteškoće koje su dodatno pogoršane pandemijom. 

Ø  Uvezujemo sve važne tačke da bismo razvili nove alate za virtuelnu saradnju u cilju bržeg donošenja odluka na različitim nivoima vlasti, logistički menadžment, praćenje u realnom vremenu zaliha koje su počele da pristižu u zemlju.

3.       Socio-ekonomska analiza uticaja: Kako pandemija nastavlja da urušava ekonomije širom svijeta, naš cilj je da iznađemo mjere koje su prilagođene kontekstu zemlje i usmjerene na ublažavanje potencijalno razornog uticaja koje ova kriza može ostaviti na ranjive kategorije stanovništva i privredu. Plan je da razvijemo sveobuhvatan pristup prevazilaženju krize i da osiguramo brz oporavak. Prije svega, želimo da identifikujemo one koji bi mogli biti zapostavljeni, preduprijedimo to i pomognemo im da prevaziđu krizu. To podrazumijeva prilagođene mjere koje će UNDP razviti pod okriljem Nacionalnog plana spremnosti i odgovora (CPRP). Pod vođstvom UNICEF-a, UNDP, UNHCR i ILO podržavaju Vladu u jačanju kriznih komunikacija i uključivanja zajednice da pomognu u zaštiti pojedinaca, porodica i javnog zdravlja tokom pandemije COVID-19.

I dok je skoro cijeli svijet u vanrednom stanju, važno je gledati u budućnost. U tom duhu, nastavićemo da podržavamo umjetnike i arhitekte koji mogu da rade od kuće i pomognu u kreiranju boljeg sutra za našu zemlju, kroz projekat Kreativna Crna Gora. U toku je inovativni izazov za prenamjenu starog vojnog kompleksa „Cerovo“ u Bijelom Polju, s ciljem da se pretvori u kreativni centar. Ova inicijativa je samo primjer kako se trudimo, da gdje god je to izvodljivo, nastavimo da sprovodimo projektne aktivnosti i stvorimo mogućnosti za sticanje novih prihoda onima koji su pogođeni preventivnim mjerama protiv širenja COVID-19. 

UNDP UNDP u svetu

A

Albanija Alžir Angola Argentina Avganistan Azerbejdžan

B

Bahrein Bangladeš Barbados Beliz Belorusija Benin Bocvana Bolivija Bosna i Hercegovina Brazil Burkina Faso Burundi Butan

Č

Čad

C

Centralnoafrička Republika

Č

Čile

C

Crna Gora

D

Demokratska Narodna Republika Koreja Dominikanska Republika Džibuti

E

Egipat Ekvador Ekvatorijalna Gvineja El Salvador Eritreja Etiopija

F

Filipini

G

Gabon Gambija Gana Gruzija Gvajana Gvatemala Gvineja Gvineja Bisau

H

Haiti Honduras Hrvatska

I

Indija Indonezija Irak (Republika) Iran Istočni Timor

J

Jamajka Jemen Jermenija Jordan Južna Afrika Južni Sudan

K

Kambodža Kamerun Kazahstan Kenija Kina Kipar Kirgistan Kolumbija Komori Kongo (Demokratska Republika) Kongo (Republika) Kosovo* (po rezoluciji 1244) Kostarika Kuba Kuvajt

L

Lao NDR Lesoto Liban Liberija Libija

M

Madagaskar Makedonija (Bivša jugoslovenska republika) Malavi Maldivi Malezija Mali Maroko Mauricijus i Sejšeli Mauritanija Meksiko Mijanmar Moldavija Mongolija Mozambik

N

Namibija Nepal Niger Nigerija Nikaragva

O

Obala Slonovače

P

Pacifik Pakistan Panama Papua Nova Gvineja Paragvaj Peru Program pomoći palestinskom narodu

R

Ruanda Ruska Federacija

S

Samoa (predstavništvo za više zemalja) Sao Tome i Principe Saudijska Arabija Senegal Sijera Leone Sirija Somalija Srbija

Š

Šri Lanka

S

Sudan Surinam Svazilend

T

Tadžikistan Tajland Tanzanija Togo Trinidad i Tobago Tunis Turkmenistan Turska

U

Uganda Ujedinjeni Arapski Emirati Ukrajina Urugvaj Uzbekistan

V

Venecuela Vijetnam

Z

Zambija Zelenortska ostrva Zimbabve